Du er her:

Bliv dit barns bedste vejleder

Kære forældre

Skal man vide hvad man vil resten af livet, når man går i 9. klasse? Absolut ikke, men en stigende gruppe af unge føler det som et stort pres, når de skal vælge ungdomsuddannelse. Derfor skal vi lære de unge at møde mulighederne med mod og nysgerrighed – og forældre spiller en helt afgørende rolle.

Du modtager dette brev og samtalehæfte, fordi vi gerne vil støtte dig i at blive dit barns bedste vejleder. Ungdomsuddannelserne rummer en verden af muligheder og nye kommer hele tiden til. Vores fælles opgave er at lære de unge mennesker om mulighederne, og som forælder har du en enestående mulighed for at være nysgerrig og gå på opdagelse sammen med dit barn i en verden, som er ny for hende/ham og som har forandret sig meget siden du selv tog en ungdomsuddannelse.

Der er en verden af muligheder. Og det er gode muligheder alle sammen – uanset om dit barn vælger en erhvervsfaglig eller gymnasial ungdomsuddannelse.

Tal med dit barn om styrker og interesser – og accepter at styrker ikke kun er noget, man har i skolen. En styrke som vedholdenhed bruger man fx også, når man skal til næste level i et computerspil.

I samtalehæftet kommer vejledere og forskere med deres bedste bud på, hvordan forældre kan få gang i snakken om uddannelse, så samtalen ikke slutter efter to minutter med et ja, nej eller ved ikke. Og på hjemmesiden Ditbarnsfremtid.dk kan du se film og læse om ungdomsuddannelser, du måske ikke kender til.

Vi håber, I bliver glade for materialet.

Samtalehæfte